jueves, 6 de marzo de 2008

El moviment convertit en color

Quina sensació tindríem si poguessim estar uns minuts sols al fons de la mar? Alguns potser passarien una gran agonia, inmersos dins un món de por; d'altres, potser, farien de l'estància al fons de les profunditats marines una imatge de pau i silenci. Per a mi, aquesta és precisament la sensació que transmet aquest llenç realitzat per Joana Maria Esteva, una estudiant de Belles Arts, i realment, una futura promesa artística. Aquest gravat, que duu per nom Anèmones 2007, transmet aquesta sensació de tranquilitat i alhora moviment, ja què pretèn imitar el moviment d'aquestes plantes situades al fons de la mar.
Els colors, d'altra banda, ajuden a que aquesta sensació es faci realitat, ja que són colors tirant a clars, i poc cridaners. Uns colors que ençisen a l'espectador i el translladen dins un context de silenci i armonia.
Una peça artística realitzada amb la tècnica del gravat, eina que ha deixat la seva emprempta al llenç, si aquest es mira d'aprop.

En fi, una obra primerenca que només mostra el talent d'aquesta artista que ben segur es convertirà en pocs anys, en una professional consagrada.



Autora: Joana Maria Esteva

Títol: Anèmones, 2007
(Gravat realitzat damunt llenç)
Facultat de Belles Arts de la UB

No hay comentarios: