lunes, 7 de abril de 2008

Charlton Heston, una vida dedicada a la interpretació


Charlton Heston va morir el passat 5 d'abril a l'edat de 83 anys, i 6 anys després de que se li detectès la fatídica malaltia de l'Alzhèimer. Actor reconegut i amb molt de prestigi, Heston compta amb una extensa filmografia cinematogràfica que abarca obres tan importants com el seu paper de Moisès, a Els deu manaments, la seva intervenció a Ben-Hur (on feia el paper de Judah, què li dóna la oportunitat de guanyar l'Òscar a millor actor), la seva actuació a Touch of Evil (dirigida per Orson Wells el 1958) i també el seu paper a El planeta dels simis.

No es pot deixar de banda, tampoc, la seva aparició estelar a l'irònic documental de Michael Moore, Bowling for Columbine, on va aparèixer com a president de l'Associació Nacional del Rifle, i on defensava poder portar armes.

El seu físic alt, atlètic i corpulent, juntament amb el seu excel·lent domini de la dicció i la forma convincent de brodar els seus papers dramàtics, van fer d'ell un dels galants més famosos del cinema de Holywood.

Com el seu gran amic, Ronald Reagan, també fou president del Sindicat d'Actors i es va posicionar cap al seu conservacionisme. D'altra també, es donà suport a la lluita social iniciada per Martin Luther King, qui aquesta setmana cumplia 40 anys de la seva mort.

Qui més qui menys, haurà vist alguna pel·lícula del mític Heston, i per tant, sobren una mica les paraules per definir-lo. Des d'aquest blog, se li han dedicat ja unes paraules conmemoratives que serviran per recordar-lo per sempre més. En definitiva, deixant de banda les seves opinions sobre el tema de les armes, fpu un bon actor que va rebre el seu merescut reconeixement amb un Òscar.

No hay comentarios: